Smarta byar i fokus på bastudagen i Molpe den 27.7!

bryggan och vatten

YLE:s sommarsatsning år 2019 kulminerar i en bastudag lördagen den 27.7 då alla möjliga bastun finns öppna runt om i Finland för att föra samman människor till att mötas, till att diskutera eller för att bara ha roligt tillsammans! Landsbygdspolitiska rådets finlandssvenska landsbygdsnätverk (IDNET) erbjuder möjligheten att på svenska bada bastu under lättsammare och informella former diskutera aktuella landsbygdspolitiska frågor. Platsen är bastun Stormlyktan vid Molpe simstrand. Bastun är öppen från kl 12-18.

Det är fritt fram att komma på drop-in bastubad och samtidigt fundera på hur en smart by och landsbygd kan vara. Mellan kl 14-16 kommer dock ”smarta byar-konceptet” att introduceras till alla intresserade; bybor, sommargäster, kommunpolitiker och tjänstemän, riksdagsledamöter och alla andra tänkbara intresserade personer.

Inget annat än baddräkt och handduk behövs! Förfriskningar erbjuds men vill man äta gott så finns alla chanser vid restaurangen Strand-Mölle (www.strand-molle.fi) som finns på samma område. Kanske även deras lokalt nyproducerade öl Svallka smakar i sommarvärmen?

Varför inte ta hela familjen med eller vänner och bekanta och kom på en utfärdsdag till Molpe. Simstranden i Molpe och restaurangen Strand-Mölle erbjuder alla medresenärer många möjligheter till avkoppling medan kanske du hänger med och diskuterar hur vi kunde utveckla smarta byar i Österbotten och/eller Svenskfinland.

Alla varmt välkomna med på #landetalar #bastudagen!

Mera information:

Ann-Sofi Backgren,
landsbygdspolitisk specialsakkunnig, IDNET
fornamn.efternamn@slf.fi, tfn. 050 5222 642

  • Backgren, Ann-Sofi

    Verkostoasiantuntija, maaseutuverkostopalvelut

    Sähköpostiosoite: etunimi.sukunimi@ruokavirasto.fi
    Puhelinnumero: 029 520 4916

    Innovaatiot ja pienyrittäjyys, maaseutumatkailu, Pohjoismainen yhteistyö ja kv-toiminta.