Kestävän kehityksen viikko tulossa syksyllä 2022 - infotilaisuus

Maaseutupolitiikka
Kuvituskuva: tavarakeräys

Kestävän kehityksen viikko tuo edistystä maaseudun kestävyysratkaisuihin. Tapahtumaviikkoja perustetaan eri puolille Suomea.

Kestävän kehityksen viikko – maaseutu edelläkävijänä -verkosto tuo maaseutupolitiikan käytännöntasolle. Verkostohankkeen myötä halutaan tuoda esille maaseudun mahdollisuuksia ja innovaatioita kestävään elämäntapaan, monistamalla kestävän kehityksen viikko toimintamallia eri puolilla Suomea. 

Verkostohanke toimii työkaluna maaseudun edelläkävijöiden esille tuomiseen, ja lisäksi sen tarkoitus on innostaa eri alan toimijoita, työryhmiä ja etenkin nuoria käytännön tekoihin kestävämpää tulevaisuutta varten. Pohjanmaalla perustettu vuosittainen kestävään kehitykseen keskittynyt tapahtumaviikko on laajasti osallistanut eri alojen ja sektoreiden toimijoita.

Kuusi maakunnallista kyläyhdistystä on mukana toteuttamassa kestävän kehityksen viikkoja toimintatapana jolla tuoda esiin maaseudulla tehtyjä toimenpiteitä ja käytännön tekoja, sekä vahvistamaan maaseudun toimijoita osana kestävää siirtymää. 

Kestävän kehityksen viikkoja nähdään tulevana vuonna Pohjanmaan lisäksi, Kainuussa, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla, Satakunnassa, Uudellamaalla ja Varsinais-Suomessa.

Kestävän kehityksen viikko -infotilaisuudessa jaettiin tietoa tapahtumaviikon perustamisesta ja toteutukseen osallistumisesta. Kohderyhmänä organisaatiot ja kunnat, medianedustajat. 

Tutustu tilaisuuden esityksiin (pdf).

Ohjelma

Klo 10.00 Tervetuloa 

Klo 10.10 Kestävän kehityksen viikko  

 • Erityisasiantuntija Nora Backlund, maaseutupolitiikan Kestävän kehityksen viikko - maaseutu edelläkävijänä- verkosto. 

Klo 10.30 Kestävän kehityksen viikon kautta ratkaisuja ja tiedon levitystä

 • Osallistuneiden toimijoiden kokemuksia

Klo 10.40 Toteuttavat maakunnat 2022 

 • Maakunnalliset kyläyhdistykset

Klo 10.50 Kysymyksiä

Tilaisuuden järjestää Maaseutupolitiikan verkostohanke Kestävän kehityksen viikko - maaseutu edelläkävijänä. Verkostohanketta toteuttavat Svenska lantbrukssällskapens förbund (SLF, Ruotsinkielisten maaseutukeskusten keskusjärjestö), Suomen kylät ry ja Åbo Akademi.

  Lisätiedot

  • Backlund, Nora

   KEHÅ-verkoston erityisasiantuntija / Svenska lantbrukssällskapens förbund

   Sähköpostiosoite: nora.backlund@slf.fi
   Puhelinnumero: 044 079 7079