SuomiAreenassa keskustellaan luontolähtöisistä ratkaisuista sote-palveluissa

Kuvassa esitellään keskustelijoiden kasvokuvat.

Maaseutupolitiikan neuvoston TUUMA- ja HYMY-verkostot, Green Care Finland ry sekä Maaseutupolitiikan neuvosto MANE järjestävät keskustelutilaisuuden tulevaisuuden sote-palveluista ja luontolähtöisten menetelmien tarjoamista ratkaisuista SuomiAreenassa tiistaina 27.6.2023 klo 11.00-11.45.

Tämän päivän ja tulevaisuuden päättäjiä haastaa tarve vastata lasten, nuorten ja perheiden tuen tarpeisiin sekä mielenterveyden ongelmien yleistymiseen. Yhteiskunta voisi saavuttaa merkittäviä etuja ottamalla luontolähtöiset menetelmät käyttöön. Luonnon merkitystä ihmisen fyysiselle, psyykkiselle ja sosiaaliselle terveydelle, ja sitä kautta sairauksien ennaltaehkäisylle, tukevat useat kansalliset ja kansainväliset tutkimukset.

Keskustelussa tartutaan luontolähtöisten Green Care -menetelmien tarjoamiin ratkaisuihin hyvinvointialueilla ja kunnissa. Mikä luontolähtöisten palvelujen käyttöönottoa sote- ja kuntasektorilla jarruttaa? Millä keinoin Green Care -palveluja saataisiin laajemmin käyttöön? Keskustelun juontaa sosiaali- ja terveysasioiden erikoistoimittaja, lääketieteen tohtori h.c. Tiina Merikanto.

Keskustelijat:

 • Paula Risikko, kansanedustaja, terveystieteiden tohtori, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialueen valtuuston puheenjohtaja
 • Lena Pietilä, vastuualuejohtaja, Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soiten Mielenterveyskuntoutujien sosiaalipalvelut
 • Vivan Nyman, ostopalvelu- ja valvontapäällikkö, Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue Soiten Perheiden palvelut
 • Ritva Mickelsson, rehtori, filosofian tohtori, Espoon kaupunki
 • Keijo Viertoma, Toiskan vanhaisäntä, työyhteisövalmentaja, psykoterapeutti (ET) ja lastensuojeluyksikön toimitusjohtaja, Voimavaratila Toiska Oy

Keskustelu on seurattavissa maksutta paikan päällä Porissa tai MTV Katsomossa suorana tai tallenteena. Keskusteluun liittyen julkaistaan myös sarja blogikirjoituksia Maaseutupolitiikan blogeissa.

Lisätiedot

 • Rutanen, Juha

  TUUMA-verkoston erityisasiantuntija, projektipäällikkö / Helsingin yliopiston Ruralia-instituutti

  Sähköpostiosoite: juha.rutanen@helsinki.fi
  Puhelinnumero: +358 (0)40 573 7568

  Luontoyrittäjyys, Green Care, luonnontuoteala ja luonnonvarat.