Vahvemmat juuret

Tulevaisuudelle ja hyvälle elämälle

Maaseuduilla luodaan hyvinvointia koko maahan. Pidetään huolta juuristamme. Vahvistetaan koko Suomea. Tartu kanssamme toimeen. Luo oikeita edellytyksiä kestävälle hyvinvoinnille. Aika on nyt!

95 %

Suomen pinta-alasta on maaseutua.

28 %

Suomen väestöstä asuu vakituisesti maaseutualueilla.

52 %

Suomen väestöstä asuu osa-aikaisesti maaseutualueilla.

67 %

maaseudun ihmisistä kokee, että maaseutu on hylätty.

Olemmeko unohtamassa juuremme? Me suomalaiset pidämme yhdenvertaisuutta tärkeänä. Puhumme siitä, kuinka palveluiden, kuten koulutuksen tulee olla kaikkien saatavilla ja kuinka digipalveluiden saavutettavuudesta hyötyvät kaikki. Usein keskustelu kuitenkin hiljenee, kun katse kohdistuu maaseudulle. Vaikka meidän pitäisi juuri silloin puhua enemmän ja kysyä, millä toimilla varmistamme yhdenvertaisuuden myös maantieteellisesti erilaisilla alueilla.

Hyvinvointimme, taloutemme ja myös huoltovarmuutemme pohjautuu pitkälti maaseudulla sijaitsevien luonnonvarojen kestävään ja innovatiiviseen käyttöön. Elävä maaseutu on kuin Suomen juuret, jotka kannattelevat koko maatamme ja toimivat yhteispelissä kaikkien kanssa. Maaseutu yhdistää meitä monella tavalla. Moni meistä asuu, työskentelee tai opiskelee ja harrastaa usealla paikkakunnalla: kaupungissa, maalla ja saaristossa.

Maaseutupolitiikan neuvosto on koonnut eduskuntavaalipainotukset, joiden tavoitteena on maaseudun ja koko Suomen elinvoiman säilyttäminen. Pidetään huolta juuristamme ja tehdään niistä vahvemmat.

Voit tarkastella infograafia tarkemmin ja ladata sen käyttöösi tästä linkistä (pdf).

Maaseutupoliittiset eduskuntavaalipainotukset

Paikkatietoisia päätöksiä

Kaikki päätöksenteko tarvitsee arviointia siitä, miten päätös vaikuttaa maaseutuun ja maaseudun ihmisten arkeen.

HYMY-verkoston hallitusohjelmanostot