Elinvoimainen toimintaympäristö – Maaseudun INFRA-verkosto

Maaseudun INFRA -verkoston tavoitteena on tunnistaa maaseudun elinvoimaisen toimintaympäristön tekijät ja niihin vaikuttavat muutokset sekä edistää tarvittavia ratkaisuja ja kestävän toimintaympäristön edellytyksiä.

Maaseudun INFRA -verkoston tavoitteet

Verkoston kaksi tavoitetta, jotka katsotaan keskeisiksi maaseutupoliittisen kokonaisohjelman 2014–2020 ja MANEn tehtävien edistämisen kannalta ovat:

  • maaseudun elinvoimaisen toimintaympäristön edellytysten vahvistaminen ja 
  • maaseutupolitiikkatyön vaikuttavuuden lisääntyminen verkostotoiminnan kautta.

Verkoston toiminta keskittyy vuonna 2020 edellisinä vuosina (2017-2019) tehdylle työlle vahvistaen maaseudun elinvoimaisen toimintaympäristön edellytyksiä eri teemojen (mm. infrastruktuuri ja maankäyttö, asuminen, elinkeinot, arjen turva, ekosysteemipalvelut) osalta. Verkosto keskittyy toiminnassaan tarkastelemaan aiheita kestävän kehityksen näkökulmasta yhteistyössä HAMA-verkoston kanssa ja osallistuu osaltaan maaseutupoliittisen kokonaisohjelman 2021-2027 valmisteluun.

Toiminnan lähtökohtana huomioidaan alueiden väliset erot, erilaistuminen ja paikkaperustainen kehittäminen.

Ajankohtaisia asioita Maaseutu LIVE:ssä

Maaseudun INFRA -verkosto toteuttaa ja Kuntaliitto tuottaa Maaseutu LIVE -lähetyksiä, joissa keskustellaan maaseudun ajankohtaisista asioista. Lähtyksissä on käsitelty muun muassa valokuituinfraa, yksityistielain uudistusta, arjen turvaa sekä maankäyttö- ja rakennuslain uudistusta maaseutunäkökulmasta.

Maaseutu LIVE -tallenteet ovat nopea ja helppo tapa päästä ajan tasalle tärkeissä maaseutuun liittyvissä infra-asioissa. 

Siirry tästä KuntaTV:n sivuille katsomaan Maaseutu LIVE -tallenteet. 

Maaseutu Live -logo

Yhteystiedot

Verkoston vetovastuu on Suomen Kuntaliitolla, Alueet- ja yhdyskunnat yksiköllä. Mikäli organisaatiosi on kiinnostunut tekemään yhteistyötä ja osallistumaan INFRA-verkoston toimintaan älä epäröi, ole yhteydessä verkostokoordinaattori Emilia Osmoseen tai erityisasiantuntija Taina Väreeseen Kuntaliitossa.

Yhteystiedot